HAIRSTROKE TECHNIEK

Allereerst zullen we beginnen met de meest gebruikte techniek voor de wenkbrauwen, namelijk: de hairstroke techniek! Deze techniek komt het meest voor in onze salon en wij zullen uitleggen waarom.

Wat is de hairstroke techniek?

Op onze website kun je al veel lezen over de hairstroke techniek, maar nogmaals willen we dit uitleggen. Hairstroke techniek, ook wel de haartjes techniek genoemd, is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen (vandaar dat veel klanten voor deze techniek kiezen). Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes “te tekenen” (eigenlijk pigmenteren) in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauw haren worden getekend zal het resultaat zeer natuurlijk zijn.

Wanneer wordt deze techniek gebruikt?

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld geen symmetrische wenkbrauwen hebt. Ook kunnen haartjes ontbreken doordat je bijvoorbeeld een litteken hebt precies bij je wenkbrauw waardoor hier geen haren meer groeien.

Voordelen van de hairstroke techniek

Om een kleine conclusie te geven van de bovenstaande voordelen die we hebben opgenoemd:

  • Hairstroke techniek is bijna niet van het echt te onderscheiden;
  • Kan ervoor zorgen dat littekens niet meer zichtbaar zijn;
  • Zorgen voor symmetrische wenkbrauwen;
  • Alle vormen van wenkbrauwen zijn mogelijk!

POWDER BROW TECHNIEK

De volgende techniek wordt ook veel gebruikt in onze Salon De powder- ofwel schaduwtechniek. Misschien doe je het zelf al, het inkleuren van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder of potlood. Nou dat is eigenlijk wat deze schaduwtechniek is. Met deze techniek wordt de wenkbrauw letterlijk ingeschaduwd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw.

Er wordt geen strakke lijn getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. Maar deze techniek kan ook goed gebruikt worden voor diegene die graag een wat meer aanwezige wenkbrauw wenst. Door het gebruik van verschillende kleursterktes kan er gekozen worden voor een natuurlijk en zacht effect maar ook voor een wat meer aanwezige wenkbrauw effect.

Wanneer wordt deze techniek gebruikt?

Deze techniek zien we veel terug komen bij mensen met een wat rijpere of vette huid of een huid met grove poriën. Daarnaast ook bij vrouwen en/of mannen waarbij de wenkbrauwen dun en licht zijn geworden. Ook voor diegene die graag wat meer aanwezige wenkbrauwen wenst is deze techniek uiterst geschikt.

Voordelen van de powder brow techniek

Om net als bij de hairstroke techniek een kleine conclusie te geven van bovenstaande uitleg hebben we een aantal voordelen opgeschreven:

  • De powder techniek is ideaal voor mensen met een vette huid en/of grove poriën;
  • De techniek zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet;
  • Is zeer geschikt voor de rijpere huid;
  • Zorgt voor symmetrische wenkbrauwen.

Bovenstaand hebben we het verschil tussen de hairstroke techniek en de powder brow techniek uitgelegd. Misschien is het je nog niet geheel duidelijk wat het beste bij jouw gezicht, huidtype, leeftijd past. Daarvoor kunt u altijd vrijblijvend langs de salon komen zodat wij je het beste advies kunnen geven!