Jukbeen en wangen

Waar heeft u last van

De vorm van het jukbeen bepaalt voor een groot deel de vorm van het gezicht. Een mooie volle wang en hoge jukbeenderen geven jeugdigheid aan het gezicht. Kijk bijvoorbeeld maar naar tieners: die hebben altijd mooie volle konen.

Naarmate we ouder worden zakt het onderhuidse vetweefsel naar beneden als gevolg van volume verlies op en rond het jukbeen en wordt de huidelasticiteit minder. Onze jukbeenderen vervlakken en verliezen haar ronde vormen door de jaren. Soms vallen de jukbeenderen zelfs in. Door de leegte die ontstaat op het jukbeen worden rimpels duidelijker zichtbaar en wordt de neuslippen plooi dieper. Soms zie je heel duidelijk de vermoeidheidslijn lopen. Dit is een lijn die vanuit de ooghoeken over het jukbeen naar beneden loopt. Dit resulteert in een gezicht met een vermoeide uitdrukking.

De wangen kunnen, net als andere gebieden in het gezicht, na verloop van tijd volumeverlies gaan tonen. Dit gebeurt soms zonder aanleiding. Soms zien we ook dat personen die gewicht hebben verloren of een zware tijd hebben gehad een dergelijk volumeverlies gaan tonen (net als bij de jukbeenderen).

f-wangen

Hoe wordt dit aangepakt

Een van de meest effectieve manieren om de jeugdige vormen terug te krijgen is door het volume op het jukbeen of op de wang net daaronder terug te brengen. Het gevolg is dat het gezicht minder ingevallen toont. Ook de neuslippen plooi wordt minder diep, de contouren sterker en de lijnen van het gezicht rond en vloeiend. De vermoeidheid verdwijnt uit het gezicht.

Afhankelijk van de mate van volumeverlies op uw jukbeen en uw huidtype kan er gekozen worden voor een behandeling met een hyaluronzuur.

Als er een groter volume verlies in het gelaat zichtbaar is zoals bij ziekten met veel gewichtsverlies of bij fanatieke duur sporters (marathon lopers) kan het nodig zijn meer volume te gebruiken. 

Het is goed om in te zien dat niet het volledige verlies gecompenseerd hoeft te worden. Vaak gaat het meer om bepaalde lijnen in het gelaat terug te krijgen of te camoufleren.

 

Locatie

  • Angie's Beauty Factory
  • Neerhem 63, 6301 CE
  • Valkenburg a/d Geul (LB)
  • Telefoon : +31(0)436016962
  • E-mail : info@angiesbeautyfactory.nl
  • KvK : 14633434
  • BTW : NL001499726B89
  • IBAN : NL26INGB0006862399