Botox & Fillers

Ingevallen slapen

Waar heeft u last van

De jeugdigheid van een gezicht wordt onder andere bepaald door regelmatige, ronde contouren.

Bij de normale veroudering van het gezicht zullen de slapen steeds holler worden. Ingevallen, holle slapen ontstaan als gevolg van volumeverlies aan bot- , spier en vetweefsel. Door de ingevallen slapen verliest de wenkbrauw haar steun en gaat naar beneden wijzen. De zakkende wenkbrauw drukt dan meer op het ooglid wat een vermoeide blik teweeg brengt. Daarnaast wordt de vorm van de schedel zichtbaar waardoor iemand ouder lijkt dan dat hij of zij in werkelijkheid is.

De slapen zijn typische voorbeelden van een gebied waar je niet snel aan denkt, maar door ingevallen slapen kun je er toch ouder uitzien. De randen van de oogkassen worden hierdoor immers zichtbaarder waardoor je een wat ingevallen gezicht krijgt.

f-slaap voor

Hoe wordt dit aangepakt

De ingevallen slapen kunnen zeer effectief behandeld worden met volume. De slaap regio wordt voller gemaakt waardoor de wenkbrauw haar steunweefsel weer terugkrijgt en als het ware gelift wordt. Ook de horizontale lijntjes naast de ogen kunnen minder zichtbaar worden.

Door het volume in de slapen te herstellen lift je dus als het ware het bovenste deel van het gezicht.
Daarnaast wordt de ronde contour hersteld waardoor het gezicht in zijn geheel haar jeugdige uitstraling terugkrijgt.

f-slaap na

Mondhoeken en marionetlijn

Waar heeft u last van

Mondhoeken die afhangen kun je met een filler zoals Juvéderm weer omhoog liften of opvullen. Door afhangende mondhoeken kan er een trieste, ontevreden of boze uitdrukking in het gezicht ontstaan. Daarnaast ontstaan er soms ook nog kloven in de mondhoeken, omdat de huid daar wat gaat smetten. Door de mondhoeken te corrigeren, kunnen deze verschijnselen bijna altijd worden opgelost.

mondhoeken voor

Hoe wordt dit aangepakt

Met behulp van een filler (soms in combinatie met Botox) kan de stevigheid van de mondhoeken en het gebied net daaronder, de zogenaamde marionetlijnen, weer worden hersteld. Een relatief simpele ingreep waardoor de uitdrukking veel zachter, vriendelijker en frisser wordt.

Door botox in de spier die de mondhoek naar beneden trekt in te brengen ontstaat een liftend effect van de mondhoek.

Soms is het nodig om verder te kijken dan de mondhoeken en marionetlijnen. Als door volumeverlies in de wangen of door het hangen van de wangen deze marionetlijnen worden versterkt, kan het nodig zijn om de gezichtscontouren te herstellen (whole face aanpak/liquid facelift).

mondhoeken na

Jukbeen en wangen

Waar heeft u last van

De vorm van het jukbeen bepaalt voor een groot deel de vorm van het gezicht. Een mooie volle wang en hoge jukbeenderen geven jeugdigheid aan het gezicht. Kijk bijvoorbeeld maar naar tieners: die hebben altijd mooie volle konen.

Naarmate we ouder worden zakt het onderhuidse vetweefsel naar beneden als gevolg van volume verlies op en rond het jukbeen en wordt de huidelasticiteit minder. Onze jukbeenderen vervlakken en verliezen haar ronde vormen door de jaren. Soms vallen de jukbeenderen zelfs in. Door de leegte die ontstaat op het jukbeen worden rimpels duidelijker zichtbaar en wordt de neuslippen plooi dieper. Soms zie je heel duidelijk de vermoeidheidslijn lopen. Dit is een lijn die vanuit de ooghoeken over het jukbeen naar beneden loopt. Dit resulteert in een gezicht met een vermoeide uitdrukking.

De wangen kunnen, net als andere gebieden in het gezicht, na verloop van tijd volumeverlies gaan tonen. Dit gebeurt soms zonder aanleiding. Soms zien we ook dat personen die gewicht hebben verloren of een zware tijd hebben gehad een dergelijk volumeverlies gaan tonen (net als bij de jukbeenderen).

f-wangen

Hoe wordt dit aangepakt

Een van de meest effectieve manieren om de jeugdige vormen terug te krijgen is door het volume op het jukbeen of op de wang net daaronder terug te brengen. Het gevolg is dat het gezicht minder ingevallen toont. Ook de neuslippen plooi wordt minder diep, de contouren sterker en de lijnen van het gezicht rond en vloeiend. De vermoeidheid verdwijnt uit het gezicht.

Afhankelijk van de mate van volumeverlies op uw jukbeen en uw huidtype kan er gekozen worden voor een behandeling met een hyaluronzuur.

Als er een groter volume verlies in het gelaat zichtbaar is zoals bij ziekten met veel gewichtsverlies of bij fanatieke duur sporters (marathon lopers) kan het nodig zijn meer volume te gebruiken. 

Het is goed om in te zien dat niet het volledige verlies gecompenseerd hoeft te worden. Vaak gaat het meer om bepaalde lijnen in het gelaat terug te krijgen of te camoufleren.

Wallen en donkere kringen

Waar heeft u last van?

Donkere kringen of wallen onder ogen geven het gezicht een vermoeide uitstraling.

Wallen zijn voor velen een bron van irritatie en de behandeling is eenvoudig. Ze zijn vaak genetisch bepaald en bestaan al in de kindertijd. Bij het ouder worden, wordt de huid onder de ogen steeds dunner door afname van het onderhuidse bindweefsel en het onderhuidse vet. Hierdoor worden de wallen of donkere kringen versterkt.

Bij ‘donkere kringen’ hebben we het over de groef onder de ogen. Deze is donker van kleur door een gebrek aan vocht in de huid waardoor deze dunner wordt. Je kijkt er als het ware doorheen en de kleur van het grijze botvlies van je schedel, en de blauwige bloedvaten is dan zichtbaar als ‘de kring’.

f-ogenwallen voor

Oorzaken

Volumetekort onder de ogen

Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het jukbeen, de oogkas, en het bot onder de wangverandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat.
Deze wallen worden met cremes niet beter en ze kunnen ook niet geopereerd worden.

Fijne lijntjes en blauwe doorschijning

Donkeren kringen worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur, een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

Hoe wordt dit aangepakt

Rimpels en wallen onder de ogen behandelen wij met hyaluronzuur fillers.
Het volumetekort herstellen wij door de filler in en onder de groef te plaatsen. De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt.

Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we met hyaluronzuur het volumetekort herstellen. Hyaluronzuur-fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat.

Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.

Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijg je een groef en schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog en de ooghoeken op te vullen, maar moet je ook het jukbeen en de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen.

f-ogenwallen na

Neus en lippenplooi

Waar heeft u last van

De neuslippenplooi loopt aan weerszijden van de neus vanaf de neusvleugels naar de mondhoeken. Doordat het onderhuidse vetweefsel bij veroudering vanaf het jukbeen naar beneden zakt, ontstaat er extra volume in de wang boven de neuslippenplooi. Met het ouder worden kan daardoor de neuslippenplooi dieper worden en een vermoeide, zorgelijke uitdrukking aan het gezicht geven.

f-neusmond voor

Hoe wordt dit aangepakt

Met een hyaluronzuur van het merk Juvedern filler is de dieper wordende neuslippenplooi zodanig te verzachten dat hij niet meer de aandacht naar zich toetrekt. Afhankelijk van de diepte van de plooi en uw huidstructuur zal voor een dikkere of dunnere gel gekozen worden. Met een aantal prikjes wordt de hyaluronzuur-gel onder en in de plooi gelegd zodat er een natuurlijke en frissere uitstraling ontstaat. Mede afhankelijk van de gekozen gel zal het resultaat één tot anderhalf jaar zichtbaar blijven.

Het is belangrijk om bij het behandelen van de neuslippenplooi rekening te houden met het volume in de wangen en jukbenen. Als deze iets aan contour hebben verloren, is het vaak mooi dit verlies aan te vullen. Door het herstellen van het volume van de wangen en jukbeenderen verbeteren de gezichtscontouren en tegelijkertijd ontstaat er een liftend effect. De rimpels en plooien in het gezicht worden als het ware glad getrokken. Wanglijntjes verdwijnen en de neuslippenplooi/ marionetlijnen worden minder diep.

f-neusmond na

 

Locatie

  • Angie's Beauty Factory
  • Neerhem 63, 6301 CE
  • Valkenburg a/d Geul (LB)
  • Telefoon : +31(0)436016962
  • E-mail : info@angiesbeautyfactory.nl
  • KvK : 14633434
  • BTW : NL001499726B89
  • IBAN : NL26INGB0006862399